LIVE KONCERTER

Henrik Billing solo - Henrik Billing & Rejseholdet

Henrik Billing som solist, eller Henrik Billing & Rejseholdet, er de to live konstellationer som mit musikalske soloprojekt udfolder sig i. Siden 2006 har jeg spillet rigtig mange koncerter med udgangspunkt i materialet fra 'Sange under Bordet' og mit store bagkatalog.

Som tilflytter på Bornholm, en såkaldt 'førder' (ført til), har det i første omgang været bornholmerne, der har måtte ligge øjne og øre til mine musikalske soloudskejelser. På trods af at jeg jo ikke er en af deres egne, er jeg blevet taget rigtig godt imod og følt mig meget velkommen og accepteret. Bornholm er er blevet spillet tyndt og jeg har en fornemmelse af, at samtlige 42.000 bornholmere har stiftet bekendtskab med undertegnedes musik i den ene, eller anden sammenhæng.

Fra 2009 har jeg udvidet den musikalske horisont og spillet en lang række koncerter på den gamle djævleø, i min barndom og ungdoms København og naturligvis også i det jyske hovedland.

Henrik Billing & Henriette Hansen Kofoed - Live Musikhuzet Rønne 2010, Fotograf: Peter A. Harteg

Rejseholdet

Rejseholdet består af nogle af Danmarks mest benyttede og velrenommerede musikere. Bassisten og produceren Michael Friis, som bl.a. er kendt for sit mangeårige samarbejde med Sebastian. Tangentvirtuosen Thor Backhausen som har medvirket på flere hundrede danske albumudgivelser. Sidst, men ikke mindst Bornholms bedste sangerinde Henriette Hansen Koefoed. Bandet kan lejlighedsvis suppleres med trommeslageren Lars Juhl og guitaristen Lars Krarup.

I forbindelse med udgivelsen af albummet ‘Sange under bordet’ har bandet fundet sin nuværende form. En form som tilgodeser et blødt, ‘blåt’ og meget nordisk musikalsk udtryk, som giver plads til både melodi, tekst og instrumentale højdepunkter.